
- 250 gr bloem
- 85 gr rietsuiker
- 1,5 eetlepel bakpoeder
- snuf zout
- 6 eetlepels pindakaas met stukjes (130 gr)
- 60 gr gesmolten boter
- 1 ei
- 1,75 dl melk
- 200 gr snickers, fijngehakt
- extra benodigdheden muffinbakblik voor 12 stuks en papieren bakjes, of een siliconen bakvorm van Tupperware!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom en doe de suiker en het zout er bij. Meng de pindakaas erdoor, zodat je een grof kruim krijgt. Meng de gesmolten boter, het ei en de melk en roer dit door het pindakaasmengsel. Spatel de gehakte snickers erdoor. Belangrijk! Spatel niet te veel. Muffins worden taai en heel compact als je te veel roert. Gebruik ook nooit een mixer als je muffins maakt. Beheers jezelf en stop op het moment dat je denkt het is nog niet goed genoeg gemengd. Dat is precies het punt dat je moet stoppen.
Vul de muffinvormpjes voor tot iets minder dan een centimeter onder de rand en bak de muffins in 20-25 minuten in de oven. De muffins moeten goudbruin zijn en een satéprikker moet er schoon uitkomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten