Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

vrijdag 27 februari 2009

Pasta tricolore

Driekleuren pasta, ook wel bekend onder de naam pasta olio e aglio. De driekleuren slaan op de Italiaanse vlag, rood (chilipeper), groen (kruiden) en wit (knoflook). Dit gerecht kan dienen als bijgerecht bij een lekker stuk vlees, maar kan ook een heerlijke doordeweekse pastamaaltijd zijn.

Pasta Tricolore (hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht voor 4 personen)

  • 200 gr spagetti
  • 1 theelepel chilivlokjes of 1 gedroogd en verkruimeld spaans pepertje
  • 1 eetlepel fijngehakte salie. Eventueel kan je ook peterselie of basilicum gebruiken.
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 3 ansjovisjes
  • vers gemalen peper
  • olijfolie extra vierge
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Kook de spagetti volgens de verpakking. Verwarm de olijfolie op een laag vuurtje in een koekenpan of hapjespan. Voeg de chili, knoflook, salie en ansjovisjes toe. Laat alles heel zachtjes bakken. De knoflook mag niet bruin worden. Gebruik je basilicum of peterselie ipv salie? Voeg de kruiden dan pas aan het eind toe.

Giet de pasta af en gooi de pasta bij het knoflookmengsel in de koekenpan. Meng alles goed, warm nog even door en strooi er wat vers gemalen peper overheen. You are ready to eat! Doe de pasta in de borden of in een schaal. Zet de parmezaan op tafel zodat iedereen dat er zelf overheen kan strooien.

Geen opmerkingen: