Pasta Tricolore (hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht voor 4 personen)
- 200 gr spagetti
- 1 theelepel chilivlokjes of 1 gedroogd en verkruimeld spaans pepertje
- 1 eetlepel fijngehakte salie. Eventueel kan je ook peterselie of basilicum gebruiken.
- 2 teentjes knoflook, uit de pers
- 3 ansjovisjes
- vers gemalen peper
- olijfolie extra vierge
- vers geraspte parmezaanse kaas
Kook de spagetti volgens de verpakking. Verwarm de olijfolie op een laag vuurtje in een koekenpan of hapjespan. Voeg de chili, knoflook, salie en ansjovisjes toe. Laat alles heel zachtjes bakken. De knoflook mag niet bruin worden. Gebruik je basilicum of peterselie ipv salie? Voeg de kruiden dan pas aan het eind toe.
Giet de pasta af en gooi de pasta bij het knoflookmengsel in de koekenpan. Meng alles goed, warm nog even door en strooi er wat vers gemalen peper overheen. You are ready to eat! Doe de pasta in de borden of in een schaal. Zet de parmezaan op tafel zodat iedereen dat er zelf overheen kan strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten