Kaasfondue (voor twee personen)
- 1oo gr geraspte gruyère (als alternatief kun je emmentaler gebruiken)
- 150 gr jonge geraspte kaas
- 75 gr castello blue of ander zacht blauw kaasje
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels maïzena of allesbinder
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper
- 1 ciabatta of ander brood
Meng de maïzena met een beetje van de witte wijn. Doe de rest van de witte wijn in een vuurvaste fondueschaal en breng aan de kook. Pers het teentje knoflook uit boven de wijn. Laat de wijn eventjes koken, zodat de alcohol kan verdampen.
Zet het vuur laag. Voeg nu beetje bij beetje de kaas toe en blijf roeren tot alles gesmolten is. De kaas mag niet koken. Zet het vuur een minuutje uit als het te hard gaat. Als alle kaas gesmolten is kun je het laatste beetje wijn met de maïzena toevoegen. Breng op smaak met gemalen peper. Roer alles een laatste keer goed door en zet de fonduepan op tafel. Serveer een groene salade bij de fondue op een apart bordje en dippen maar!
Diptips: Naast brood kun je ook de volgende dippen in de fondue, cherry tomaatjes, gekookte brocolliroosjes, stukjes avocado, stukjes gerookte kip, ....
Leuk fondueboek:
Fondue
Carmack, R & Robert Carmack
Geen opmerkingen:
Een reactie posten