Kerstmuffins (voor 12 stuks)
- 250 gr bloem
- 2,5 theelepel bakpoeder
- halve theelepel baking soda
- 100 gr kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 sinaasappels
- ongeveer 100 ml melk
- 75 gram gesmolten roomboter
- 1 ei
- 150 gr gedroogde cranberry's
- 3 theelepels rietsuikter
- extra benodigdheden: muffinvorm met papieren muffinbakjes
Verhit de oven tot 200 graden. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, suiker, kaneel en nootmuskaat in een kom. Rasp de schil van de sinaasappels en pers de sinaasappels uit in een maatbeker. Giet er zoveel melk bij tot je 200 ml vocht hebt.
Meng de boter als hij iets is afgekoeld met het ei en klop hem door het sap met de melk. Giet het mengsel bij de droge ingrediƫnten en meng alles heel kort en luchtig door elkaar. Het moet een bobbelig mengsel blijven. Spatel de cranberry's er voorzichtig door.
Doe het beslag in de muffinvorm en strooi de rietsuiker over de bovenkant. Bak de muffins 20 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten